További információra van szüksége? Lépjen kapcsolatba velünk!

Logo

Location Címünk

Budapest 1211 Szállító u.6.

phone 06-1-261-29-78
06-1-431-01-19

Hívjon Minket

Automatizált mintavételi technikák fejlesztése, újtípusú szolgáltatás kidolgozása

Automatizált mintavételi technikák fejlesztése, újtípusú szolgáltatás kidolgozása

Cégünk a GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú pályázaton („Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében”) visszatérítendő támogatást nyert, mely az eredményességi mérési szempontok szerinti értékelés alapján átfordulhat vissza nem térítendő támogatássá.

Pályázat célkitűzése:

Jelen pályázat célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

Kedvezményezett: Eurofins KVI-PLUSZ Környezetvédelmi Vizsgáló Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt azonosító: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00008

Projekt címe: Automatizált mintavételi technikák fejlesztése, újtípusú szolgáltatás kidolgozása

Támogatási összeg: 56 281 469 Ft

Támogatás mértéke: 35 %

Projekt befejezése: 2021.08.29.

Projekt rövid összefoglalója:

A projekt keretén belül egy új, automatizált környezeti levegő mintavevő berendezés, és ezen alapuló új mintavételi módszer került kifejlesztésre, amely berendezés segítségével egy új, eddig nem elérhető szolgáltatás került bevezetésre. Mobil laboratóriumban vett minták helyszíni elemzése vált elérhetővé a módszer kifejlesztésével. Az eljáráshoz használt, a projekt keretében kidolgozott műszer használatával a környezeti levegő szagkoncentrációjának vizsgálata szintén egyedi ötleten alapul. Az automatizált mintavétellel kapcsolatos kutatás-fejlesztési projektünk főbb jellemzői: az automata mintavételi lehetőség meteorológiai paraméterek alapján történik, lehetőség van bejelentés alapú mintavételre ( 24 órás ügyelet ), a valóságot pontosan tükröző mérési eredmények, egyidőben több ponton van lehetőség mintavételre, valamint gyorsan kihelyezhető vagy áthelyezhetőek a berendezések. A módszer és a használt eszközöket alapos tesztelésnek vetettük alá.

A projekt megvalósulásával új piaci lehetőségek és nemzetközi piacon történő megjelenés vált elérhetővé, ezzel árbevétel növekedés várható, amely hozzájárul a pénzügyi stabilitás megteremtéséhez.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatással valósult meg.